Generelt
Vores huse i Ved Stampedammen er matrikuleret således, at alt hvad der ligger uden for facademure, havemure og carporte hører til fællesarealerne, som også omfatter belagte vej- og pladsarealer.
Principielt er vedligeholdelsen af disse arealer Grundejerforeningens ansvar, så enhver fældning, beskæring eller rydning af træer og buske er generelt ikke tilladt af den enkelte beboer, ligesom det ikke er tilladt at nyplante eller opsætte inventar.
Individuelle ønsker om sådanne arbejder må rettes til Fællesarealudvalget, som indstiller videre til bestyrelsens og evt. generalforsamlingens godkendelse. Som hovedregel betaler Grundejerforeningen for sådanne godkendte arbejder, hvis der er plads i årets budget.
Da vi ikke har budget til en stor, omfattende pleje, ses det gerne, at hvert enkelt hus renholder omkring egne indgange, mure og carport for snavs, affald og ukrudt. Hvis der er buske, placeret op ad mure, som besværliggør rengøring og maling af mure, er det tilladt at udføre en lodret beskæring på bagsiden af buskene – mellem 50 og 100 cm - således, at der skabes plads til denne vedligeholdelse.
De sidste 5-6 år er vedligeholdelsen af rosenbusketter foregået ved at gartneren årligt top- kapper buskene i ca. 75 cm’s højde. Flere har været kede af at roserne aldrig nåede at få blomster. Fra efteråret 2010 har Fællesarealudvalget - med bestyrelsens billigelse – valgt at busketterne beskæres i en 3-årig turnus. D.v.s. at hvert tredje år skæres 1/3 af busketterne helt ned til jorden og planterne vil så 2. og 3. år nå at sætte blomster og hyben.
I 2005 var det gartnerens arbejde – efter græsslåning - at fjerne det tilbageblevne græs inde langs murene. Det er nu beboernes eget ansvar at fjerne dette græs, da denne ydelse var baseret på sprøjtning med round-up. Der har været lavet nogle forsøg med at fjerne græstørven ved et skråt spadenedstik 5-10 cm fra muren og fylde pinjebark eller små, mørke granit- skærver i renden. FAU kan anbefale denne løsning, der tillige formindsker jordopsprøjt på soklen.
Kompostkassen ved nr. 55 er kun til plantedele, der kan komposteres, ikke til grene, der er tykkere end det, der kan klippes med en rosensaks.Tykkere plantedele skal køres til kommunens affaldsplads, eller skæres op til brænde. Plastposer og lign. kan ikke komposteres og må derfor ikke lægges i kompostkassen. Hvis disse simple regler ikke overholdes bliver det væsentligt dyrere at få tømt kompostkassen
Cirka én gang årligt afholdes der fællesarbejder på fællesarealerne. Deltagelse er frivillig, og det plejer at være ret hyggeligt.
Beboere med hund opfordres til selvjustits m.h.t. hundeefterladenskaber på Ved Stampe- dammens fællesarealer.
Plejeplan
I midten af 90’erne udgjorde de oprindeligt plantede robinier (falsk akacie) et størrelsesproblem, fordi de mange steder var/er plantet meget tæt på husmurene. Dertil fremstod en stor del af busketterne ved indgange og på pladser nedslidte og udlevede, fordi de aldrig var blevet udtyndet.
Grundejerforeningen fik i den anledning udarbejdet en renoveringsplan, der bl. a. rummede en kommende strategi for bebyggelsens store træer. Det bærende princip var at vi stadig skulle have mange træer, men at robinierne på pladser og små stikveje på langt sigt skulle erstattes med mindre træer med nogenlunde samme egenskaber. Planen blev vedtaget som princip.
En mindre del blev igangsat – rosen-busketter på midtergrønningen blev erstattet med ellipse- formede tjørneplantninger. Den øvrige del af planen udføres løbende som ekstraarbejder i forbindelse med den almindelige pleje. Således er der de sidste 10 år fældet (eller væltet) ca. 20 robinier og der tilbagestår udskiftning af et lignende antal robinier.
Vedlagte bilag redegør for hovedtrækkene i den vedtagne strategi for store træer.
Privat fællesvej
Samtlige vores adgangsveje og -pladser, inklusive en del af rabatterne er privat fællesvej, hvor vejloven gælder i samme grad som på offentlig vej. Begrebet indebærer, at vi i modsætning til offentlig vej, selv har veligeholdelsesansvaret, dog undtaget vejbelysning og dele af kloakken, som drives af kommunen.
Det indebærer, at der ikke må opsættes beplantning, skiltning og inventar uden Grundejerfor- eningens og vejmyndighedens godkendelse, idet privat fællesvej betragtes som trafikareal.
Det indebærer også, at GF har ansvar for glatførebekæmpelse (snerydning, grusning og evt. saltning). Dette efterleves - af økonomiske grunde - kun i særlige svære tilfælde og det er under alle omstændigheder beboernes eget ansvar at holde ryddet på eget fortov samt for adgang til hoveddør og til rum for renovation.
Hvis der er tvivl om noget af ovenstående er I velkome til at rådføre jer med fællesarealudvalget.
Fællesarealudvalget:
Udvalgsformand Kirsten Enevold, # 15
Udvalgsmedlem Jette B. Petersen, # 21
Udvalgsmedlem Charlotte Westerlin Nielsen, # 36
Fællesarealudvalget, i daglig tale blot det grønne udvalg, beskæftiger sig med følgende:
vedligeholdelsen af fællesarealerne lever op til det, indenfor budgettet, bedst mulige niveau.
Grundejerforeningen har etableret en legeplads og en petanquebane på fællesarealet, som er til fri afbenyttelse for os alle. Desuden er der opsat et par bænke på strategiske steder i området, så det er muligt at få hvilet benene under gåturen. Såfremt der konstateres manglende vedligeholdelse bedes dette meddelt til Fællesarealudvalget.